SmallEvents

Grootse uitjes voor kleine groepen
088-5405805 Bel voor gratis advies

Familieuitje in Leiden - Stadswandeling en picknicken

Een lekker dagje Leiden tijdens de familiedag of gewoon als zondag uitje. Alles en mag en niets moet mentaliteit? Dan kunt u heerlijk genieten van een picknick op de Burcht en een wandeling door het centrum.

picknick
Een gezellig knus Familie uitje in Leide

Tijdens de stadswandeling kunnen jullie als familie of vrienden eens lekker de stad bekijken. Ideeën opdoen en mooie verhalen horen van de verteller die met jullie mee gaat. Hierna kunnen de picknickmanden worden opgehaald, vol met heerlijke broodjes en drankjes, die op een zelfgekozen plek in het heerlijke zonnetje op de Burcht kunnen worden genuttigd. Hierna is het natuurlijk ook zeker de moeite om in de stad te gaan shoppen en een terrasje te pakken!

Een relaxte sfeer voor een leuk familieuitje op de zondag.
De picknick en de stadswandeling zijn ook los van elkaar te boeken, ook zijn er tal van mogelijkheden om aan jullie familieuitje toe te voegen zoals een diner of feestavond!

Storytrail - Stadswandeling met een verhalenverteller

Een Storytrail is een stadswandeling waarbij je niet met een gids maar met een verhalenverteller op pad gaat. De verteller brengt de geschiedenis van de stad tot leven met sagen en legenden. De prachtige oude binnenstad vormt jullie decor.

De Storytrail is leuk voor jong en oud. Zowel kinderen als volwassenen kunnen op deze bijzonder manier hun eigen stad (her)-ontdekken.

De Storytrail wordt gehouden in diverse steden in Nederland en kan al geboekt worden vanaf 15 personen.

Bent u met minder personen? Dan kunt u zich aansluiten bij één van de inschrijving programma's die voor losse groepen altijd op de zondag gehouden wordt.

Prijs per persoon: €18,20
Duur van de activiteit: 1.5 uur
Minimaal aantal personen: 15

Picknicken op de Burcht in Leiden

De Burchtheuvel zit vol sporen die aanwijzingen opleveren voor Leidens vroegste geschiedenis. Archeologen ontdekten dat de heuvel eind 9de eeuw moet zijn opgeworpen met plaggen en klei. Daarna werd hij zeker drie keer verhoogd tot ca. 1150 de huidige omvang tot stand kwam. Een ringmuur en een - nu verdwenen - toren maakten van het geheel een zogenaamd mottekasteel, dat veel voorkwam in Europa van de 11e tot en met de 13e eeuw.

Het in het groen gelegen monument is nu ideaal om te gaan picknicken met vrienden, als lunchpauze met uw collega's of als zondag uitje met de familie.
De picknick haalt u op bij het Koetshuis en neemt u dan mee de Burcht op en bestaat uit:

  • Belegde Broodjes
  • Koffie/Thee
  • Sappen
  • Salade

Prijs per persoon: €12,50
Duur van de activiteit: 2.0 uur
Minimaal aantal personen: 5

De prijs is exclusief € 7,50 reserveringskosten.

Kaart
Streetview
Reviews

Er zijn geen reviews bij dit uitje