SmallEvents

Grootse uitjes voor kleine groepen
088-5405805 Bel voor gratis advies

Dagtocht rondje Bommelerwaard - Varen door het land van Maas en Waal

Vanuit Heusden varen via de Bergsche Maas stroomopwaarts. Onderweg passeren we de industriehaven van Heusden, het pontje van Herpt naar Bern.

Rondvaart
Dagtocht rondje Bommelerwaard

Een 7,5 uur durende dagtocht over de grote rivieren. U kunt zich zowel individueel als met een groep aanmelden.

Programma

Tussen 9.30 en 10.00 uur wordt u aan boord ontvangen te Heusden. Om 10.00 uur vertrekken we uit de haven van Heusden en varen via de Bergsche Maas stroomopwaarts naar de sluis van St. Andries. Onderweg passeren we de industriehaven van Heusden, het pontje van Herpt naar Bern. Ook komen we langs de dorpjes Bokhoven en Engelen aan de rechterhand en zien we links Ammerzoden en Hedel liggen. We varen bij 's-Hertogenbosch onder drie bruggen door, komen langs Kerkdriel en komen uit bij de sluis van St. Andries. Hier gaan we door en komen op de Waal terecht.


De Waal varen we stroomafwaarts en komen o.a. langs de dorpjes Zaltbommel, Haaften en Poederoijen. De vaartijd over de Waal neemt zo'n 2,5 uur in beslag en ondertussen serveren we een uitgebreid lunchbuffet*.


In de verte zien we Slot Loevestein en daarmee komen we bijna op het punt waarop we de Waal gaan verlaten. Nadat we Slot Loevestein zijn gepasseerd, steken we de Waal over en gaan de Afgedamde Maas op. Aan de rechterkant ziet u vesting Woudrichem aan u voorbijtrekken. Hierna komen we bij de sluis van Andel aan, we gaan door de sluis en varen verder langs Veen, Aalst en Wijk en Aalburg. In de verte zien we de contouren van Heusden en om 17:30 uur zullen we aanmeren aan onze eigen steiger.


* Onze lunch bestaat uit; kopje soep, een kroket, diverse soorten broodjes, broden, krentenbrood, bolus, croissant, peperkoek, roggebrood, 2 soorten kaas, div. vleeswaren, boerenzult, diverse zoetwaren, koffie, thee en melk.

Rolstoeltoegankelijkheid

Ons schip Zeearend is rolstoeltoegankelijk voor rolstoelen die met de hand worden geduwd. Toegang tot de steiger voor mindervaliden is via de straat Oude Herptse Poort, onder de waterpoort door. Aan boord zijn een vijftal traptreden om in de salon te komen, hiervoor hebben we een geul die we over de trap kunnen leggen. De toiletten zijn voorzien van beugels.

Dit arrangement is inclusief:

  • 7,5 uur durende dagtocht Rondje Bommelerwaard
  • Uitgebreid lunchbuffet

Prijs: € 38,50 p.p.
€ 17,50 p.p. voor kinderen tot 12 jaar


Optioneel: maak uw dag compleet met een heerlijk kopje koffie of thee met appeltaart bij ontvangst voor slechts € 5,00 per persoon (gelieve bij reservering doorgeven of u hier gebruik van wenst te maken).


Uiteraard is ter plaatse een kopje koffie of thee aan boord te bestellen.

Data:

  • Vrijdag 12 juli
  • Vrijdag 26 juli
  • Vrijdag 9 augustus

De genoemde prijs is geldig op bovenstaande data in 2019.

Kaart
Streetview
Reviews

Er zijn geen reviews bij dit uitje